Od barantanja do bitcoina Klemen Končan Verstovšek 21,00 
Količina
Priročnik o denarju je prva slovenska knjiga, ki opisuje nastanek denarja vse do pojava bitcoina skozi oči avstrijske ekonomije. Avtor Klemen Končan Verstovšek je knjigo napisal kot priročnik za vse, ki bi se radi v nekaj korakih naučili, kaj bitcoin predstavlja znotraj svetovnega gospodarstva in katere posledice prinaša njegov razcvet.

VSEBINA
Knjiga Od barantanja do bitcoina zajema glavne nauke avtorjevega večletnega proučevanja ekonomije, denarja, tehnologije in bitcoina. Vsebinsko se deli na dve zgodbi. Prva govori o nastanku in razvoju denarja do danes, druga pa ponuja vpogled v povsem novo tehnologijo denarja in njene posledice. Za lažje branje je priročnik razdeljen na pet poglavij, ki si sledijo v logičnem zaporedju.
V poglavju 1 so razložene denarna tehnologija, funkcije denarja, lastnosti in posledice s pomočjo konceptov iz knjige Bitcoin standard. V poglavju 2 pozornost posvetimo kratkemu pregledu zgodovine denarja od barantanja do nastanka bitcoina. Podlago za razumevanje črpamo iz že omenjene knjige in dodatnih razlag iz njenega nadaljevanja, knjige Fiatni standard. Poglavje 3 se nanaša na pojav bitcoina in pregled njegovih ekonomskih lastnosti. V poglavju 4 sledi kratka, poenostavljena razlaga tehničnih karakteristik omrežja. V poglavju 5 pa glavne ugotovitve pospremimo s predvidevanjem prihodnosti razvoja denarja in posledicami bitcoina za človeško civilizacijo.

O AVTORJU
Klemen Končan Verstovšek je diplomiral na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer trenutno opravlja magisterij programa Business Informatics. Zaradi izrednega zanimanja za avstrijsko ekonomsko strujo je večkrat obiskal inštitut Mises v Alabami, ki je središče libertarizma, saj ga obiskujejo najodmevnejši sodobni libertarci, kot so Hans H. Hoppe, Joseph Salerno, Saifedean Ammous, Jesus H. de Soto, Robert Murphy, Ron Paul, David Gordon in drugi.

Klemen opravlja položaj tajnika v Bitcoin društvu Slovenije (bitcoin.si), v sklopu katerega pomaga pri organizaciji rednih in drugih dogodkov. Leta 2023 je s partnerji ustanovil spletno trgovino Bitcoin Shop (bitcoin-shop.si), ki se ukvarja s prodajo pripomočkov za varno hrambo digitalnih sredstev. Redno sodeluje z našo platformo Bitcoin knjižnica pri izobraževanju in prevajanju tuje literature, občasno pa pomaga dr. Saifedeanu Ammousu pri distribuciji knjig in vodenju spletnega izobraževalnega portala saifedean.com.  
Druge knjige
Komplet knjig Saifedean Ammous in Vijay Boyapati 79,00 
Bikovska napoved za bitcoin Vijay Boyapati 21,00 
Fiatni standard Saifedean Ammous 35,00 
Bitcoin standard Saifedean Ammous 35,00