O nas

Najboljša naložba, ki jo lahko naredimo v svojem življenju, je naša lastna izobrazba.

Dobrodošli na spletni strani bitcoin-knjiznica.si, kjer naša ekipa marljivo prevaja in sestavlja zbirko najboljših gradiv o bitcoinu v slovenskem jeziku. Menimo, da je znanje naša edina prava naložba, razumevanje denarja pa ključnega pomena, če želimo v prihodnosti bolj svobodno razpolagati s svojim časom.

Pogosto se srečamo z napačnimi razlagami o bitcoinu. Pravzaprav opažamo, da je točne informacije zelo težko najti.

Bitcoin knjižnica je mesto, ki ponuja najboljšo vsebino znanih in priznanih avtorjev iz sveta bitcoina. Ustvarjena je z namenom, da širi zavedanje svobodne ekonomije in trdega denarja. Prizadevamo si, da v teoriji in praksi pokažemo, kako tehnologija deluje, kako se jo na varen način uporablja in kaj nam bitcoin doprinese kot posamezniku, podjetjem in celotni družbi.

Naš prvi projekt je bil prevod knjige Fiatni standard, nadaljevanje svetovne uspešnice Bitcoin standard, priznanega avtorja Saifedeana Ammousa.

Trenutno se prevajata knjigi The Bullish Case for Bitcoin, avtorja Vijaya Boyapatija in Inventing Bitcoin, avtorja Yana Pritzkerja.

Prav tako pripravljamo video vsebine, ki bodo zanimive tako za mlajše kot tudi starejše generacije.

Da bi vam vsebino o bitcoinu ponudili na čimveč možnih načinov, so v pripravi tečaji in srečanja v živo, kjer boste lahko v praksi spoznali in preizkusili delovanje bitcoina.

Hvala vsem, ki nas podpirate!